Snickers pločice bez pečenja od samo 5 sastojaka

Shutterstock Domaće Snickers pločice
Čokolada i kikiriki su savršen spoj o kojem možemo napisati retke i retke. Volimo ga jer daje savršenu ravnotežu slatkišu
Vidi originalni članak

Slastice po uzoru na poznate slatkiše uvijek su nam zanimljive, a Snickers zauzima posebno mjesto kod mnogih. Čokolada i kikiriki, pa sve skupa uz dodatak karamele. Ne može biti loše!

Čak i ako ne voliš karamelu samu za sebe ili u drugim čokoladnim slasticama, u ovoj kombinaciji kao Snickers pločice karamela postaje savršen dodatak. Baš kao višnja na šlag!

Slanoća kikirikija, čak i kad nije posebno posoljen, daje čokoladi jednu novu dimenziju okusa, koja oduševi posebno one koji nisu skloni izrazito slatkom. Ustvari ta sol dodatno istakne slatkoću čokolade – baš kao kad radiš neki jako čokoladni desert, pa u receptu naletiš na sol i iznenadiš se. Sol istakne slatkoću, ma koliko nelogično zvučalo, i nemoj ju izbjeći.

 

Slatki blagdanski okusi Domaći Raffaello od samo tri sastojka!

 

No, na stranu to što uistinu volimo ove slatkiše inspirirane poznatim slasticama, čokoladicama i slično. Više od tog volimo samo kad sastojke za ono što želiš pripremiti možeš nabrojiti na prste – još bolje jedne ruke!

A iako zimi volimo upaliti pećnicu i zamirisati kuću nekom finom pitom ili kolačem, nekad stvarno dobro dođe kad nešto ne moramo peći, kao što je to slučaj s ovim Snickers pločicama. Ipak, čak i ako ne moraš paliti pećnicu, morat ćeš malo pričekati za konzumaciju.

Najbolje je ove pločice napraviti dan prije nego ih misliš ponuditi ili konzumirati, jer trebaju stajati u hladnjaku barem četiri sata. Dakle, napravi ih dan ranije, jer u protivnom nećeš moći izdržati ako počneš odbrojavati...

Snickers pločice

Sastojci - za pločice:

  • 1 šalica prirodnog slanog maslaca od kikirikija
  • ¼ šalice javorovog sirupa
  • ½ šalice zobenog brašna – mljevenih krupnih zobenih pahuljica (može i brašno od badema)
  • ¼ šalice mljevenog lana (ili malo više zobenog brašna)

Sastojci - za preljev:

  • ¾ šalice komadića čokolade
  • 2 žlice prirodnog slanog maslaca od kikirikija

Postupak:

  1. Obloži posudu za pečenje dimenzija 20x20 cm papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj sve sastojke za pločicu u zdjeli i miješaj dok ne postane glatko.
  3. Smjesu ravnomjerno utisni u obloženu posudu.
  4. Napravi preljev tako da u malu zdjelu staviš komadiće čokolade i maslac od kikirikija. Stavi u mikrovalnu na dvaput po 30 sekundi, te nakon svakog grijanja promiješaj.
  5. Prelij čokoladom smjesu za pločice i gumenom lopaticom zagladi. Po vrhu možeš posuti sol u listićima ili cvijet soli. u listićima.
  6. Stavi u hladnjak na četiri sata ili preko noći. Kad se stvrdne, nareži na 16 ploški. Čuvaj u vrećici za zamrzavanje ili hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.

 

mini desert Rafaelo kuglice: 3 najbolja recepta na jednom mjestu ODLIČNA KOMBINACIJA Giadini čokoladni keksići s kokicama

 

Posjeti Gastro.hr