Od ove Snickers torte rastu zazubice!

Shutterstock Poželiš ju odmah probati, zar ne?
Život bez torte je moguć, ali - ima li smisla? Ako voliš karamelu, ova Snickers torta će ti vrlo lako postati jedna od omiljenih slastica. Ako ne voliš baš jako karamei - onda će ti "samo" biti odlična...
Vidi originalni članak

Nekad nam se čini da su torte nastale po uzoru na omiljene industrijske slastice možda najbolje ikad. Ne znamo u čemu je stvar, ali torte i kolači Monte, Raffaello, pa i ova Snickers jednostavno nas oduševe. Ako ti se čini da znaš koji je razlog i povod tome, slobodno nam javi! Mi znamo da su baš takve torte zvučnih i slavnih imena uvijek pravi hit, a takva je i ova Snickers torta. 

Kikiriki, čokoladni biskvit, čokolada i pored svega - karamel! Pa može li bolje? Torti koja bi mogla biti - "obična čokoladna torta", kikiriki i karamel daju jedno sasvim novo ruho i onda postaje torta od koje će ti rasti zazubice. Ako voliš industrijski Snickers, ovu ćeš Snickers tortu obožavati i postat će ti jedna od omiljenih, garantiramo. Ako nisi ljubitelj, svejedno probaj, jer mogao bi te potpuno iznenaditi okus. 

 

podsjetimo se Torta Ferrero Rocher: Kada sva čula uživaju

 

Istina, ovo nije torta koja je gotova za pola sata. No ne mogu svi kolači biti takvi i ne radimo sve kolače, ili općenito jela, onako usput, u radnom dijelu tjedna. Postoje i neradni dani i vikendi i vrijeme kad poželimo jutro provesti pripremajući nešto slatko, a onda nakon slasnog obiteljskog ručka sjesti i polako, uz priču, kušati rezultate napravljenog. 

Pred nama je vikend, pa je ovo možda prava prilika za ovakav slatki pothvat. Jedno je sigurno: kad poslužiš ovu tortu, tražit će se komad više! 

Snickers torta

Sastojci:

• 400 g brašna

• 100 g kakaa 

• 830 g šećera

• 1 pakiranje praška za pecivo

• 1 i ½ žličica soli

• 7 jaja

• 400 ml mlaćenice

• 440 ml vode

• 100 ml ulja (npr. suncokretovo ulje)

• 1 i ½ pakiranje bourbon vanilije 

• 205 g maslaca

• 90 ml kondenziranog mlijeka (nezaslađenog)

• 190 g maslaca od kikirikija

• 160 g vrhnja

• 150 g kikirikija 

• 300 g tamne čokolade

• nekoliko Snickersa za ukras

 

50 shades of hunger Ovaj čokoladni kuglof s višnjama podsjeća na Griotte

 

Priprema:

Biskvit

1. Za biskvit pomiješaj brašno, kakao, 250 g šećera, prašak za pecivo.

2. U drugoj posudi razmuti 4 jaja, mlaćenicu, 200 ml vruće vode, ulje i 5 g vanilije, a zatim postupno umiješaj u smjesu od brašna.

3. Podijeli masu na dva ili tri jednaka dijela, peci svako na 170 stupnjeva, u kalupu promjera 26 cm, oko 20 minuta, a zatim ostavi da se ohladi. Biskvit možeš podijeliti i na samo 2 dijela, a možeš ga i ispeći odjednom, pa zatim izrezati na dva/tri dijela.

Marshmallow

5. Skuhaj 240 g šećera sa 240 ml vode u sirup, a potom stuci bjelanca s prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo dok ne nastane čvrst snijeg.

6. Umiješaj sirup u snijeg, a zatim stuci malo više pahuljasto velikom brzinom te umiješaj oko ½ žličice vanilije.

Nadjev s nugatom

7. Za nadjev od nugata rastopi 90 g maslaca u loncu, dodaj 90 g šećera i kondenzirano mlijeko te kuhaj miješajući dok se sve ne otopi.

8. Zatim grij na laganoj vatri još 5 minuta.

9. Makni s vatre te umiješaj maslac od kikirikija i marshmallow.

10. Ostavi da se malo ohladi dok se smjesa ne stisne i ne može se mazati.

Umak od karamele

11. Za umak od karamele stavi 250 g šećera u lonac, zagrij ga na umjerenoj vatri uz miješanje dok se šećer ne rastopi, a zatim odmah prestani miješati.

12. Čim šećer dobije tamnu boju karamele (gotovo crveno-smeđe; to će biti vrlo brzo), brzo umiješaj 115 g maslaca i zatim ga makni sa vatre.

13. Pažljivo umiješaj 160 g vrhnja i 2/3 žličice soli, a zatim umiješaj nasjeckani kikiriki.

14. Ostavi da se smjesa hladi dok umak od karamele više ne bude tekuć. Ako želiš da to bude brže, umak stavi u hladnjak.

Sastavljanje torte

15. Na prvi sloj kolača (biskvita) premaži 1/3 nadjeva od nugata, a na to jednakomjerno rasporedi 1/3 umaka od karamele. Ili radi s polovicama nadjeva i umaka, ako su spremna samo 2 biskvita. 

16. Zatim stavi na to drugi biskvit, opet stavi nadjev od nugata i umak od karamele, a zatim ponovi postupak s trećim biskvitom.

17. Ostavi da se kolač dobro ohladi (npr. u zamrzivaču), po mogućnosti u kalupu ili u prstenu za torte kako umak ne bi procurio.

Glazura

18. Za glazuru najprije zagrij 150 g vrhnja dok tek počne kipjeti.

19. Prelij ga po nasjeckanoj čokoladi i miješaj dok se čokolada potpuno ne rastopi.

20. Preljev raspodijeli po vrhu torte, po mogućnosti koristi sitno sjeckani Snickers kao ukras i drži tortu na hladnom mjestu do posluživanja.

 

slatka inspiracija Neodoljiva Monte torta najbolji je odabir za slavlje!

 

Posjeti Gastro.hr