Sočan i hrskav: Mrvičasti kolač od kupina i badema

Thinkstock
Divni orašasti okusi badema i sočne kupine sjajan su recept za fantastičnu sezonsku slasticu!
Vidi originalni članak

Pripremite jednostavnu smjesu za biskvit s mljevenim bademima i kiselim vrhnjem. Ubacite dvije šake kupina, pa pospite mrvičastom smjesom. Ubacite u pećnicu i odmorite da biste zatim uživali u najslađim okusima ljeta.

 

Stvorena za uživanje Volimo ljeto: Jogurtica s kupinama i marelicama

 

Za vrijeme stvarno vrućih dana, kolač možete poslužiti uz žlicu omiljenog sladoleda. Bolje ne može!

 

Sladoled od samo dva sastojka: kupine i banane

 

 


Za podlogu će vam trebati: 

  • 120 g maslaca
  • 130 g brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 250 g kupina
  • Pola šalice kiselog vrhnja

Za mrvičasti streusel trebat će vam:

  • 100 g šećera
  • 60 g brašna
  • 50 g bademovog brašna
  • 4 žlice maslaca

Priprema:

  1. Kalup za kolač premažite s maslacem.
  2. Pomiješajte brašno, bademovo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo u veću zdjelu.
  3. U drugoj izmiksajte maslac i šećer.
  4. Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  5. Dodajte mješavinu suhih sastojaka i kiselo vrhnje pa sve dobro pomiješajte.
  6. Streusel napravite tako da pomiješate sve sastojke i rukama ih brzinski izradite dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  7. U kalup dodajte smjesu za kolač, ubacite kupine koje ste prethodno oprali i osušili, a na kraju pospite mrvičastom smjesom. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena ili dok ne poprimi zlatnu boju.

U slast!

Posjeti Gastro.hr