gastro postao
Divni orašasti okusi badema i sočne kupine sjajan su recept za fantastičnu sezonsku slasticu!
Pripremite jednostavnu smjesu za biskvit s mljevenim bademima i kiselim vrhnjem. Ubacite dvije šake kupina, pa pospite mrvičastom smjesom. Ubacite u pećnicu i odmorite da biste zatim uživali u najslađim okusima ljeta.
Za vrijeme stvarno vrućih dana, kolač možete poslužiti uz žlicu omiljenog sladoleda. Bolje ne može!
Za podlogu će vam trebati:
- 120 g maslaca
- 130 g brašna
- 100 g mljevenih badema
- 2 žličice praška za pecivo
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 250 g kupina
- Pola šalice kiselog vrhnja
Za mrvičasti streusel trebat će vam:
- 100 g šećera
- 60 g brašna
- 50 g bademovog brašna
- 4 žlice maslaca
Priprema:
- Kalup za kolač premažite s maslacem.
- Pomiješajte brašno, bademovo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo u veću zdjelu.
- U drugoj izmiksajte maslac i šećer.
- Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Dodajte mješavinu suhih sastojaka i kiselo vrhnje pa sve dobro pomiješajte.
- Streusel napravite tako da pomiješate sve sastojke i rukama ih brzinski izradite dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- U kalup dodajte smjesu za kolač, ubacite kupine koje ste prethodno oprali i osušili, a na kraju pospite mrvičastom smjesom. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena ili dok ne poprimi zlatnu boju.
U slast!