Brz i osvježavajuć kolač s bananama i keksima

Thinkstock
Kako nam je vrijeme sve toplije, volimo da su nam deserti sve hladniji! Još kad tome dodamo i činjenicu da se kolač ne peče, onda ste sigurni da je ovo pravi izbor za vas.
Vidi originalni članak

Zbog svoje kremaste i bogate strukture i zbog svih sastojaka u kojima uživate u sladolednom voćnom kupu “Banana split”, ovaj kolač će se sigurno više puta naći na vašem stolu.

 

Lješnjak i češnjak Tart od čokolade i banane - jednostavnije ne može

slatki doručak Najslasniji muffini s bananama i bademima

 


Za posudu za pečenje torti promjera 28 cm potrebno vam je:

  • 250 g mljevenog petit keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 5 banana, narezanih na kolutiće
  • 250 ml vrhnja za slag
  • ribana čokolada, po želji

Postupak pripreme:

  1. Mljevenom petit keksu dodajte otopljeni maslac i promiješajte.
  2. Smjesu dobro utisnite u površinu posude za pečenje torti. Stavite u hladnjak.
  3. U posudu dodajte krem sir i šećer u prahu.
  4. Miksajte pet minuta, dok ne postane kremasto.
  5. Smjesu premažite preko keksa.
  6. Po smjesi od sira posložite narezane banana.
  7. Izrađeni slag premažite preko cijelog kolača i gore naribajte čokoladu, po želji.
  8. Kolač ostavite u hladnjaku 2 sata kako bi se svi slojevi stisnuli.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr