Zbog svoje kremaste i bogate strukture i zbog svih sastojaka u kojima uživate u sladolednom voćnom kupu “Banana split”, ovaj kolač će se sigurno više puta naći na vašem stolu.
Za posudu za pečenje torti promjera 28 cm potrebno vam je:
- 250 g mljevenog petit keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 200 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 5 banana, narezanih na kolutiće
- 250 ml vrhnja za slag
- ribana čokolada, po želji
Postupak pripreme:
- Mljevenom petit keksu dodajte otopljeni maslac i promiješajte.
- Smjesu dobro utisnite u površinu posude za pečenje torti. Stavite u hladnjak.
- U posudu dodajte krem sir i šećer u prahu.
- Miksajte pet minuta, dok ne postane kremasto.
- Smjesu premažite preko keksa.
- Po smjesi od sira posložite narezane banana.
- Izrađeni slag premažite preko cijelog kolača i gore naribajte čokoladu, po želji.
- Kolač ostavite u hladnjaku 2 sata kako bi se svi slojevi stisnuli.
Dobar tek!