Špageti u kremastom umaku od vina, lososa i limuna

Thinkstock
Divna ljetna kombinacija objedinjuje file lososa, finu al dente tjesteninu i kremasti umak. Bolje ne može!
Vidi originalni članak

Dobra doza limuna ovo će jelo učiniti osvježavajućim, a sočni, kratko pečeni losos na maslinovom ulju divno će zaokružiti spoj okusa. Tjesteninu nemojte skuhati do kraja kako bi je mogli dovršiti u umaku, a obavezan dodatak na kraju bit će svježi peršin i parmezan. 

 

Genijalna kombinacija okusa Sendvič s lososom - otkrijte zašto ga obožavaju baš svi!

 

Ljepljivi umak, fino skuhana tjestenina i kombinacija okusa koja se ne odbija recept su za idealan ručak. U slast!

 

ZA RUČAK... Mary Berry otkriva svoj najdraži recept za losos

 

 

Potrebno vam je:

  • 400 g špageta
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica kapara
  • 1 luk
  • 1 mala žlica limunove korice
  • 200 ml bijelog vina
  • 2 žlice limunovog soka
  • 250 g lososa
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • Parmezan
  • Peršin


Priprema:

  1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Na tavi ispecite file lososa, pa ga začinite soli i paprom.
  3. Na maslinovu ulju popržite luk, dodajte mu kapare. Pirjajte podlijevajući vinom oko 10 minuta. Kada je vino isparilo, dodajte losos koji ste prethodno rastavili na manje komadiće.
  4. Limun dobro operite pa umaku dodajte malo limunove korice.
  5. Nastavite pirjati dok tekućina napola ne ispari.
  6. Umiješajte vrhnje, limunov sok i špagete.
  7. Pospite sitno sjeckanim peršinom i parmezanom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr