gastro postao
Divna ljetna kombinacija objedinjuje file lososa, finu al dente tjesteninu i kremasti umak. Bolje ne može!
Dobra doza limuna ovo će jelo učiniti osvježavajućim, a sočni, kratko pečeni losos na maslinovom ulju divno će zaokružiti spoj okusa. Tjesteninu nemojte skuhati do kraja kako bi je mogli dovršiti u umaku, a obavezan dodatak na kraju bit će svježi peršin i parmezan.
Ljepljivi umak, fino skuhana tjestenina i kombinacija okusa koja se ne odbija recept su za idealan ručak. U slast!
Potrebno vam je:
- 400 g špageta
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica kapara
- 1 luk
- 1 mala žlica limunove korice
- 200 ml bijelog vina
- 2 žlice limunovog soka
- 250 g lososa
- 3 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- Parmezan
- Peršin
Priprema:
- Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
- Na tavi ispecite file lososa, pa ga začinite soli i paprom.
- Na maslinovu ulju popržite luk, dodajte mu kapare. Pirjajte podlijevajući vinom oko 10 minuta. Kada je vino isparilo, dodajte losos koji ste prethodno rastavili na manje komadiće.
- Limun dobro operite pa umaku dodajte malo limunove korice.
- Nastavite pirjati dok tekućina napola ne ispari.
- Umiješajte vrhnje, limunov sok i špagete.
- Pospite sitno sjeckanim peršinom i parmezanom.
Dobar tek!