Krpice sa zeljem s tajnim dodatkom

Thinkstock
Djetinstvo ne bi bilo potpuno da nije bilo mirisa toplih, domaćih krpica sa zeljem.
Vidi originalni članak

Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete ih pripremiti na brzinski način, s već gotovom tjesteninom i tajnim dodatkom – slaninom.

Tajna dobrih krpica krije se u pravilnom vremenu pirjanja i doziranju začina. Imate li volje i želje za izradom vlastitih, domaćih krpica, pomiješajte brašno, jaja, malo hladne vode, posolite i dodajte malo ulja po želji. Zamijesite tijesto, pomiješajte ga s kupusom i u potpunosti uživajte u ukusnom povratku u djetinstvo.
 

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 100 g slanine
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 kg kupusa
  • 500 g tjestenine
  • Sol, papar
  • Temeljac

Priprema:

  1. Kupus operite i maknite mu sve tvrđe dijelove.
  2. Narežite ga na kockice ili naribajte na krumpnije komade pa dodatno nasjeckajte.
  3. Posolite ga i ostavite stoji oko 20 minuta.
  4. Slaninu nasjeckajte na manje kockice pa je popržite na malo ulja.
  5. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga slanini.
  6. Pospite žlicom šećera i pirjajte dok ne dobije zlatnu boju.
  7. Ubacite nasjeckani kupus, podlijte s malo temeljca i kuhajte dok ne omekša.
  8. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  9. Kupus začinite crvenom paprikom, začinite, dodajte tjesteninu i pomiješajte.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr