Recepti 30. studenoga 2017.

Krpice sa zeljem s tajnim dodatkom

krpice sa zeljem
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Djetinstvo ne bi bilo potpuno da nije bilo mirisa toplih, domaćih krpica sa zeljem.

Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete ih pripremiti na brzinski način, s već gotovom tjesteninom i tajnim dodatkom – slaninom.

Tajna dobrih krpica krije se u pravilnom vremenu pirjanja i doziranju začina. Imate li volje i želje za izradom vlastitih, domaćih krpica, pomiješajte brašno, jaja, malo hladne vode, posolite i dodajte malo ulja po želji. Zamijesite tijesto, pomiješajte ga s kupusom i u potpunosti uživajte u ukusnom povratku u djetinstvo.
 

krpice sa zeljem | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 100 g slanine
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 kg kupusa
  • 500 g tjestenine
  • Sol, papar
  • Temeljac

Priprema:

  1. Kupus operite i maknite mu sve tvrđe dijelove.
  2. Narežite ga na kockice ili naribajte na krumpnije komade pa dodatno nasjeckajte.
  3. Posolite ga i ostavite stoji oko 20 minuta.
  4. Slaninu nasjeckajte na manje kockice pa je popržite na malo ulja.
  5. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga slanini.
  6. Pospite žlicom šećera i pirjajte dok ne dobije zlatnu boju.
  7. Ubacite nasjeckani kupus, podlijte s malo temeljca i kuhajte dok ne omekša.
  8. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  9. Kupus začinite crvenom paprikom, začinite, dodajte tjesteninu i pomiješajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.