gastro postao
Djetinstvo ne bi bilo potpuno da nije bilo mirisa toplih, domaćih krpica sa zeljem.
Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete ih pripremiti na brzinski način, s već gotovom tjesteninom i tajnim dodatkom – slaninom.
Tajna dobrih krpica krije se u pravilnom vremenu pirjanja i doziranju začina. Imate li volje i želje za izradom vlastitih, domaćih krpica, pomiješajte brašno, jaja, malo hladne vode, posolite i dodajte malo ulja po želji. Zamijesite tijesto, pomiješajte ga s kupusom i u potpunosti uživajte u ukusnom povratku u djetinstvo.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 100 g slanine
- 1 žlica šećera
- 1 žličica crvene paprike
- 1 kg kupusa
- 500 g tjestenine
- Sol, papar
- Temeljac
Priprema:
- Kupus operite i maknite mu sve tvrđe dijelove.
- Narežite ga na kockice ili naribajte na krumpnije komade pa dodatno nasjeckajte.
- Posolite ga i ostavite stoji oko 20 minuta.
- Slaninu nasjeckajte na manje kockice pa je popržite na malo ulja.
- Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga slanini.
- Pospite žlicom šećera i pirjajte dok ne dobije zlatnu boju.
- Ubacite nasjeckani kupus, podlijte s malo temeljca i kuhajte dok ne omekša.
- Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
- Kupus začinite crvenom paprikom, začinite, dodajte tjesteninu i pomiješajte.
Dobar tek!