Što kažeš na trendi složenac od tjestenine?

Shutterstock
Honeycomb je najnoviji gastronomski trend koji ćeš poželjeti isprobati!
Vidi originalni članak

Najnoviji gastro trend na društvenim mrežama, naravno, odnosi se na tjesteninu. Međutim, ovog puta nema fete, cherry rajčica i kremastih umaka. Ovaj put, tjestenina je u obliku saća!

Sve je započelo s videozapisom korisnice TikToka Anna Rothfuss (@bananalovesyoutoo) u kojem je prikazan složenac od tjestenine u obliku saća, odnosno popularna honeycomb pastaPripremljeni složenac izgledao je zaista primamljivo, stoga ne čudi da su se brojni korisnici društvenih mreža okušali u izradi ovog recepta.

Jedno je sigurno, ako voliš lazanje, onda ćeš zasigurno poželjeti isprobati i ovaj viralni recept.

@bananalovesyoutoo

This honeycomb pasta is so good!! 🍝 ##fyp ##foryou ##foryoupage ##pasta ##cookinghacks ##yum

♬ original sound - Anna Rothfuss

Što je honeycomb tjestenina?

Priprema ne zahtijeva posebno kulinarsko umijeće. Honeycomb je u osnovi složenac od rigatoni tjestenine, tjestenine srednje veličine u obliku cijevi, koja se slaže uspravno u okrugli kalup za pečenje. Potom se prelijeva bolonjez umakom te mozzarellom. Složenac se zapeče u pećnici i poslužuje uz dodatke po želji. U viralnom videozapisu, svaki rigatone punjen je mozzarellom. 

Recept za honeycomb tjesteninu

Ako si poželjela pripremiti popularni složenac u svom domu, u nastavku donosimo recept.

Sastojci:

(koristi šalicu od 2,5 dl)

  • 500 g tjestenine rigatoni 
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 šalice bolonjez umaka
  • 4 šalice mozzarelle, narezane na komadiće
  • parmezan 

 

Talijanska kuhinja Bolonjez umak: Recept slavnog talijanskog kuhara

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U međuvremenu skuhaj tjesteninu u slanoj vodi ( 2 do 3 minute).
  3. Okrugli kalup za pečenje naulji ili obloži maslacem. Tjesteninu posloži vertikalno u posudu te u svaki rigatone stavi komadić mozzarelle. 
  4. Tjesteninu prelij bolonjez umakom, a zatim obilno pospi mozzarellom i parmezanom. 
  5. Peci 30 minuta u pećnici ili dok sir ne porumeni i postane hrskav.
  6. Ostavit da se ohladi 10-15 minuta, a zatim nareži na komade i uživaj!

Detaljan postupak izrade pogledaj u videu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentina Mussi (@sweetportfolio)

 

 

Trendovi na društvenim mrežama Najnoviji trend za doručak su pahuljice - bez pahuljica. Evo o čemu je riječ...

Posjeti Gastro.hr