Najnoviji gastro trend na društvenim mrežama, naravno, odnosi se na tjesteninu. Međutim, ovog puta nema fete, cherry rajčica i kremastih umaka. Ovaj put, tjestenina je u obliku saća!
Sve je započelo s videozapisom korisnice TikToka Anna Rothfuss (@bananalovesyoutoo) u kojem je prikazan složenac od tjestenine u obliku saća, odnosno popularna honeycomb pasta. Pripremljeni složenac izgledao je zaista primamljivo, stoga ne čudi da su se brojni korisnici društvenih mreža okušali u izradi ovog recepta.
Jedno je sigurno, ako voliš lazanje, onda ćeš zasigurno poželjeti isprobati i ovaj viralni recept.
@bananalovesyoutoo This honeycomb pasta is so good!! 🍝 ##fyp ##foryou ##foryoupage ##pasta ##cookinghacks ##yum
♬ original sound - Anna Rothfuss
Što je honeycomb tjestenina?
Priprema ne zahtijeva posebno kulinarsko umijeće. Honeycomb je u osnovi složenac od rigatoni tjestenine, tjestenine srednje veličine u obliku cijevi, koja se slaže uspravno u okrugli kalup za pečenje. Potom se prelijeva bolonjez umakom te mozzarellom. Složenac se zapeče u pećnici i poslužuje uz dodatke po želji. U viralnom videozapisu, svaki rigatone punjen je mozzarellom.
Recept za honeycomb tjesteninu
Ako si poželjela pripremiti popularni složenac u svom domu, u nastavku donosimo recept.
Sastojci:
(koristi šalicu od 2,5 dl)
- 500 g tjestenine rigatoni
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 šalice bolonjez umaka
- 4 šalice mozzarelle, narezane na komadiće
- parmezan
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U međuvremenu skuhaj tjesteninu u slanoj vodi ( 2 do 3 minute).
- Okrugli kalup za pečenje naulji ili obloži maslacem. Tjesteninu posloži vertikalno u posudu te u svaki rigatone stavi komadić mozzarelle.
- Tjesteninu prelij bolonjez umakom, a zatim obilno pospi mozzarellom i parmezanom.
- Peci 30 minuta u pećnici ili dok sir ne porumeni i postane hrskav.
- Ostavit da se ohladi 10-15 minuta, a zatim nareži na komade i uživaj!
Detaljan postupak izrade pogledaj u videu.