Superbrze domaće čokoladice s lješnjacima i keksima

Marko Prpić/PIXSELL
Pripremaju se u rekordnom roku, sadrže Plazma kekse, lješnjake i čokoladu i naprosto su neodoljive.
Vidi originalni članak

Jedna smjesa, dva slasna čokoladna sloja i preljev od čokolade, spoj koji oduševljava. Naša novinarka Lidija Lončarić ujedno je i autorica na blogu Lidia with a J, pa nam je tako na plazmastičnom meetup-u odlučila se za pripremu domaćih čokoladica nalik svevremenskoj bajaderi. 

 

Plazma meetup Kako nam je bilo: Slatko popodne s blogerima uz omiljene kekse

 

Postupak je zbilja jednostavan i brzinski. Najprije pripremite smjesu od tostiranih lješnjaka i keksa, dodajte joj tamnu i bijelu čokoladu pa pripremite dva slatka, orašasta sloja na koja ćete zatim dodati čokoladu. I to je to, jednostavnije zbilja ne može.

Dobra doza čokolade osvojit će baš sve čokoljupce, a orašasti okusi ove slastice natjerat će vas da pojedete samo još jedan komadić... i još jedan.

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 200 g lješnjaka
  • 250 g mljevenog Plazma keksa 
  • 150 g šećera
  • 10 žlica vode
  • 200 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • Prstohvat soli

Za preljev od čokolade:

  • 200 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • Krupna morska sol, cvijet soli, himalajska sol

Postupak pripreme:

  1. Lješnjake tostirajte u pećnici oko 10 minuta. Ohladite ih pa ih stavite u sjeckalicu i usitnite u mrvice.
  2. Pomiješajte ih s mljevenim plazma keksom. 
  3. Za to vrijeme na vatri otopite šećer s vodom dok ne dobijete nešto gušći sirup. Otopite i maslac.
  4. Dodajte sirup i maslac mješavini keksa i lješnjaka i dobro promiješajte.
  5. Na pari ili u mikrovalnoj otopite 100 g tamne i 100 g bijele čokolade. 
  6. Smjesu od keksa i lješnjaka podijelite na pola, pa u jedan dio dodajte tamnu čokoladu, u drugi bijelu i svaku polovicu smjese dobro promiješajte.
  7. Otopite 200 g tamne čokolade u mikrovalnoj, dodajte joj maslac pa sve dobro povežite. Na kraju dodajte i suncokretovo ulje, promiješajte.
  8. U dno posude utisnite najprije tamni dio smjese, ravnomjerno rasporedite po dnu posude, a zatim dodajte svijetli dio i ponovite postupak. 
  9. Na kraju prelijte otopljenom čokoladom s maslacem i uljem, protresite kako bi se čokolada ravnomjerno rasporedila i pospite sa soli.
  10. Ohladite, narežite na kockice i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr