Naš smo slatki meetup ovog puta premjestili u Kuhaonu, smještenu odmah uz tržnicu Dolac. Osim prostora, malo smo izmijenili i klasičnu postavu. Po drugi nam se put pridružila Ivana Čuljak-Lošić, a novinarka Lidija Lončarić uskočila je premijerno u ulogu blogerice.
Ako pratite naša druženja, onda već znate da tim čine i Darko Kontin, Željka Sivar i Matija Plašć, Ena Kokanović i Kasandra Draganić. Kuhaonu su, osim blogera, preplavile i kutije izvrsnog Plazma keksa, vječne inspiracije za odlične deserte.
Darko Kontin pripremao je svoj Mojito cheesecake u čaši s podlogom od mljevenog Plazma keksa. Uštedio je vrijeme jer kekse nije morao samljeti, već je jednostavno otvorio veliko pakiranje mljevene Plazme. Uz sloj glatke, pahuljaste kreme od mascarponea, vrhnja i limete – ovaj je desert bio poput aperitiva.
Draga Ena Kokanović s bloga Foodgasm izvukla je mnogo inspiracije iz Plazme i pripremila čak dva deserta u čaši, Narančadu i Lažni sladoledni sendvič s jagodom. Bez obzira na ograničeno vrijeme i malen radni prostor, deserti su izgledali primamljivo, brzo su se ohladili i još brže nestali.
Nakon deserata u čaši, navalili smo na tradicionalne šnenokle. Kasandra s bloga Forking Croatia vratila nas je u djetinjstvo i dala nam mnoštvo ideja za kulinarske eksperimente. Ako niste pobornik keksa umočenih u kremu od jaja, vjerujemo da će vam se svidjeti njena verzija jestivih žlica pripremljenih od Plazme i umočenih u tamnu čokoladu.
Uslijedili su premijerni kolači naše novinarke Lidije Lončarić, koja je prošlog ljeta pokrenula food blog Lidia with a J. Obično na meetupu ima ulogu glavnog fotografa, no ovog se puta upustila u pripremu slojevite bajadere. Sve nas je omamila mirisom tostiranih lješnjaka, a potom i savršenom izvedbom.
Ivana Čuljak-Lošić napravila nam je veliku uslugu i pridružila se timu blogera u posljednji trenutak. Ova vedra i talentirana chefica preuzela je recept Ane Zelić s bloga Ana's Baking Chronicles, koja nam se nažalost nije mogla pridružiti. Ivana je pripremila Anine cupcakese od Plazma keksa, banane i čokolade i spasila dan.
Degustaciju smo završili za radnom jedinicom blogerskog dvojca Sweety & Spicy. Željka i Matija ovog su nas puta oduševili tortom Plazma keksa, mascarponea, bijele čokolade i kave. Ova kombinacija odlično zvuči, a okusom nadmašuje sva očekivanja. Uskoro ćete recept za ovu kraljevsku tortu moći pronaći na portalu Gastro.hr, baš kao i sve druge recepte naših blogera s Plazma keksima.
Pratite naš portal i društvene mreže jer vam pripremamo i video pregled posljednjeg meetupa. Dok čekate, grickajte Plazmu!