Tahini pasta

Egzotična pasta koja se brzo udomaći na svakom tanjuru
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 100 g sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Sezam stavite na teflonsku tavu i pržite ga bez dodavanja masnoće dok ne poprimi zlatnu boju. Pritom lagano tresite tavu i pazite da sezam ne zagori jer će poprimiti gorak okus.
  2. Poprženi sezam sameljite u mlincu za kavu dok ne dobijete fini prah ili istucite u tučku. Postupno dodajte maslinovo ili sezamovo ulje (možete upotrijebiti i mješavinu). Miješajte sve dok ne dobijete finu pastu.
  3. Želite li vrlo glatku strukturu, sezam i ulje miješajte u blenderu ili štapnim mikserom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr