gastro postao
Egzotična pasta koja se brzo udomaći na svakom tanjuru
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 303
Potrebno vam je
- 100 g sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- Sezam stavite na teflonsku tavu i pržite ga bez dodavanja masnoće dok ne poprimi zlatnu boju. Pritom lagano tresite tavu i pazite da sezam ne zagori jer će poprimiti gorak okus.
- Poprženi sezam sameljite u mlincu za kavu dok ne dobijete fini prah ili istucite u tučku. Postupno dodajte maslinovo ili sezamovo ulje (možete upotrijebiti i mješavinu). Miješajte sve dok ne dobijete finu pastu.
- Želite li vrlo glatku strukturu, sezam i ulje miješajte u blenderu ili štapnim mikserom.
Izvor Skuhatćute