Sjajan recept za tjesteninu s kozicama

Sweety and Spicy
Ponovno smo kuhali s našim kolegama blogerima i ekipom iz Gastro.hr-a na još jednom meet up-u u Enziti. No ovaj puta nismo bili duo jer je Sweety na radnom putovanju, tako da je sva odgovornost pala na mene...
Vidi originalni članak

Srećom tema ovog druženja nisu bile slastice jer bi to vjerojatno završilo debaklom u mojoj izvedbi, već je glavna zvijezda bila tjestenina. I to Marodi tagliatelle.

Kako ja ne bih bio ja da ne radim nešto egzotično, odlučio sam odabrati Marodi tagliatelle i ukomponirati ih u tajlandski Pad thai. Imajte na umu da danas ovo jelo ima različite varijante i nije niti bitno radite li originalnu verziju. Bitna je volja i približiti se maksimalno temeljnim karakteristikama jela, a jednom kada odete na Tajland probat ćete njihovu izvornu verziju. Do tada uživajte u ovoj mojoj - s kozicama. 

Sastojci:

  • 1 manji ljubičasti luk
  • 2 režnja češnjaka
  • svježi đumbir 
  • 350 g kozica
  • 2 tanka mlada luka
  • 400 g Marodi tagliatelle
  • limeta
  • 1 žlica fish sosa
  • 1 žlica smeđeg šećera 
  • 2 jaja
  • 2 velike žlice Pad thai sosa
  • neslani kikiriki
  • chilli flakes i svježi chilli
  • svježi korijander 
  • suncokretovo ulje

Priprema:

  1. Narežite luk i češnjak na kockice, a đumbir naribajte te prodinstajte par minuta na ulju u wok tavi dok ne omekša.
  2. Dodajte kozice i pustite par minuta dok ne promijene boju, a zatim i mladi luk narezan na štapiće.
  3. Marodi tagliatelle skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u wok tavu.
  4. Pomiješajte fish sos i smeđi šećer te dodajte u wok. Dodajte sok jedne limete i Pad thai sos.
  5. Napravite malo mjesta u tavi, ubacite dva jaja i umiješajte sve zajedno. 
  6. Poslužite u zdjelici ili dubokom tanjuru s tostiranim i usitnjenim kikirikijem, chillijem, kriškama limete i listovima korijandera.

ทานให้อร่อยนะ! - Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr