Srećom tema ovog druženja nisu bile slastice jer bi to vjerojatno završilo debaklom u mojoj izvedbi, već je glavna zvijezda bila tjestenina. I to Marodi tagliatelle.
Kako ja ne bih bio ja da ne radim nešto egzotično, odlučio sam odabrati Marodi tagliatelle i ukomponirati ih u tajlandski Pad thai. Imajte na umu da danas ovo jelo ima različite varijante i nije niti bitno radite li originalnu verziju. Bitna je volja i približiti se maksimalno temeljnim karakteristikama jela, a jednom kada odete na Tajland probat ćete njihovu izvornu verziju. Do tada uživajte u ovoj mojoj - s kozicama.
Sastojci:
- 1 manji ljubičasti luk
- 2 režnja češnjaka
- svježi đumbir
- 350 g kozica
- 2 tanka mlada luka
- 400 g Marodi tagliatelle
- limeta
- 1 žlica fish sosa
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 jaja
- 2 velike žlice Pad thai sosa
- neslani kikiriki
- chilli flakes i svježi chilli
- svježi korijander
- suncokretovo ulje
Priprema:
- Narežite luk i češnjak na kockice, a đumbir naribajte te prodinstajte par minuta na ulju u wok tavi dok ne omekša.
- Dodajte kozice i pustite par minuta dok ne promijene boju, a zatim i mladi luk narezan na štapiće.
- Marodi tagliatelle skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte u wok tavu.
- Pomiješajte fish sos i smeđi šećer te dodajte u wok. Dodajte sok jedne limete i Pad thai sos.
- Napravite malo mjesta u tavi, ubacite dva jaja i umiješajte sve zajedno.
- Poslužite u zdjelici ili dubokom tanjuru s tostiranim i usitnjenim kikirikijem, chillijem, kriškama limete i listovima korijandera.
ทานให้อร่อยนะ! - Dobar tek!