Tapasi od guščje jetre

Jetra je vrlo konkretnog okusa pa oprezno sa začinima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 27

Potrebno vam je

  • vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • džem od brusnice
  • 100 g jetra gusja
  • finski kruh

Priprema

  1. Guščju jetru nekoliko sati prije pripreme pustite da odleži u mlijeku kako bi izvuklo gorčinu iz mesa. Prije pripreme posušite jetru papirnatim ubrusima.
  2. Izrežite meso na ploške debljine oko pola centimetra i pecite ih kratko na tavi s rebrastim dnom i na nekoliko kapi ulja, svega desetak sekundi sa svake strane dok ne poprime smećkastu boju.
  3. Finski kruh izrežite na pravokutnike veličine poput komadića jetre.
  4. Pečenu jetru pažljivo položite na pripremljene komade finskog kruha.
  5. Začinite je s nekoliko listića cvijeta soli, šarenim paprom i sitno sjeckanim vlascem.
  6. Servirajte tapase od guščje jetre i finskog kruha tako da na tanjuru ponudite žličicu kiselkastog džema od brusnice.

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Posjeti Gastro.hr