The Kolač - mamina slastica za svako doba i svačiji ukus

Tomislav Šilovinac
Zaista nemam pravo opravdanje što nisam do sada s vama podijelila ovaj magični šalabahter. Valjda zato što se sve događa s pravim razlogom, pričom i emocijom koja nas pokreće. Tako i mene danas moj drug Darko, chef i kreativac čiji rad posebno cijenim...
Vidi originalni članak

Darko je prepoznao moj najdraži kolač (a ja kolače baš i ne jedem, a još manje pečem, ali ovaj bi sama pojela), a u originalu moje mame. Neka onda ova mala priča bude njoj u čast, ipak su njeni recepti drugačiji od svih.

 

maxyama Proljetni ručak na Papuku koji ćete zasigurno upamtiti

 

 

Gospođa redovno zasladi svaki maXYama ručak svojim dolaskom i tacnom do dvije nekog dražesnog zalogaja. Ovaj "SF" recept dijelim s vama, zato što to svaka kuća treba i zato što ga vole i mladi i stari, žensko i muško... Apsolutni hit!

 

Majina posljednja šansa Posljednja šansa - Majin kolač s Papuka o kojem se priča

 

Dakle, pravite ga sezonski, onako kako vam ponuda voća diktira, s grane, pije ili dućana... važno da je svježe i vama drago.

 

 

Sastojci:

  • 1 lisnato tijesto (ono u roli)
  • do 500 grama voća (šljive, višnje, trešnje, breskve, jabuke....)
  • 2 žlice Muscovado šećera
  • 1 do 2 vanilin šećera
  • cimet (opcionalno, ovisno o voću)
  • 1 žutanjak
  • listići badema

Postupak pripreme:

  1. Voće narežite na kockice.
  2. Tijesto odrolajte, polovicu pospite krušnim mrvicama, dodajte nasjeckano voće, pospite vanilin šećerom, cimetom i smeđim šećerom.
  3. Zarolajte štrucu, stisnite krajeve i premažite cijeli žumanjkom...
  4. Završite s listićima badema.
  5. Pecite dok ne porumeni na 180 stupnjeva cca 30-40 minuta.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr