Topla krumpir salata s kobasicama kuhana u pivu

Thinkstock
Pivo, krumpir i kobasice u jednoj potpuno novoj priči!
Vidi originalni članak

Sjajan ručak iz "jednog lonca" odličan je za ljubitelje piva, ali i za sve druge koji bi htjeli probati nešto novo.

Krumpir salata ovim načinom pripreme prelazi u jednu potpuno novu dimenziju! Još ako je sezona mladih krumpira pa ju možete napraviti s mladim krumpirom, dobit ćete čisto savršenstvo među salatama!

Ova salata može biti potpuni obrok zbog količine i "jačine" sastojaka. Po želji, dodajte još i kuhana jaja ili slatki kukuruz.

Poslužite ju toplu jer će tako biti najukusnija za jelo,

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g talijanskih, malih kobasica
  • 1 srednji luk, narezan na tanke kriškice
  • 350 ml svijetlog piva
  • 500 g manjih krumpira, prepolovljenih
  • Sol i papar
  • 1 žlica crvenog vinskog octa
  • 1 žlica svježeg sjeckanog papra

Priprema:

  1.  U srednjem loncu zagrijati ulje i popržiti kobasice narezane na kolutiće, oko 7 - 8 minuta, dok ne dobiju lijepu boju; dodati luk i popržiti ga s kobasicom dok ne omekša
  2. Dodati krumpir, pivo i 2 šalice vode (da prekrije sve krumpire), poklopiti i zakuhati; kada zakuha, smanjiti na srednju temperaturu i kuhati polupoklopljeno još 20 - 25 minuta, dok krumpir ne bude kuhan (ali ne prekuhan da se raspada)
  3. Izvaditi kobasice i staviti ih na toplo; u većoj posudi za salatu, pomiješati žlicu ulja, peršin i ocat; prebaciti krumpir u posudu za salatu i promiješati da se svi krumpiri začine; dodati kobasice (po potrebi ih još zagrijati) i pomiješati sve zajedno.
  4. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr