Toplo-hladna salata s piletinom i šampinjonima

Thinkstock
Bogata salata s ukusnim preljevom koji će povezati sve okuse
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 269

Preljev

  • 1 mala žlica senf
  • 1 žlica alkoholni ocat
  • 1 žlica ulje repičino
  • 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 100 g jogurt (3.2% masti)
  • sol

Ostalo

  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom salata, zelena
  • 1 kom radič, crveni
  • 2 kom ljutika
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom limun
  • 30 g maslac, slani
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pileća prsa narežite na rezance pa ih promiješajte s nasjeckanim češnjakom.
  2. Za preljev pomiješajte senf, ocat, ulje, kiselo vrhnje i jogurt.
  3. Na četiri tanjura rasporedite narezanu zelenu salatu, radič, ljutiku, ploške šampinjona i limunovu koru. Začinite preljevom. Meso ispržite na maslacu pa ga dodajte salati.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr