Torta od čokolade i naranče

Slobodan Ponjan Pavor, chef kuhinje hotela Dubrovnik, osmislio je desertni užitak kojem nećete moći odoljeti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Biskvit

  • 2 kom jaje kokošje
  • 60 g šećer, kristal
  • 35 g glatko brašno
  • 10 g kakao u prahu, nezašećereni

Preljev

  • 10 g crveni preljev za tortu

Ostalo

  • 0.25 l sok od naranče (prirod. svježi)
  • 70 g šećer, kristal
  • 0.25 l vrhnje, biljno
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g voćni žele, u kocki (razni)
  • 0.02 g vrhnje za šlag
  • 200 g čokolada

Priprema

  1. Vrhnje za šlag zakuhajte i dodajte čokoladu.
  2. U masu dodajte 0,25 l biljnog vrhnja. Zakuhajte sok od naranče.
  3. U posudi izmiješajte žutanjke, želatinu,šećer i umiješajte u topli sok od naranče.
  4. Umutite šlag od preostalog vrhnja i dodajte u smjesu.
  5. U kalup slažite sljedećim rasporedom: biskvitna podloga, čokoladna krema, krema od naranče, mlaki žele (preljev za torte u vrećici).
Posjeti Gastro.hr