gastro postao
Slobodan Ponjan Pavor, chef kuhinje hotela Dubrovnik, osmislio je desertni užitak kojem nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Biskvit
- 2 kom jaje kokošje
- 60 g šećer, kristal
- 35 g glatko brašno
- 10 g kakao u prahu, nezašećereni
Preljev
- 10 g crveni preljev za tortu
Ostalo
- 0.25 l sok od naranče (prirod. svježi)
- 70 g šećer, kristal
- 0.25 l vrhnje, biljno
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g voćni žele, u kocki (razni)
- 0.02 g vrhnje za šlag
- 200 g čokolada
Priprema
- Vrhnje za šlag zakuhajte i dodajte čokoladu.
- U masu dodajte 0,25 l biljnog vrhnja. Zakuhajte sok od naranče.
- U posudi izmiješajte žutanjke, želatinu,šećer i umiješajte u topli sok od naranče.
- Umutite šlag od preostalog vrhnja i dodajte u smjesu.
- U kalup slažite sljedećim rasporedom: biskvitna podloga, čokoladna krema, krema od naranče, mlaki žele (preljev za torte u vrećici).