Torta od crne čokolade, cikle i badema

Iako povrće, cikla se jako dobro snašla u desertima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 209

Torta

  • 100 g tamna čokolada
  • 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g šećer, kristal
  • 3 žlica vanilin šećer
  • 0.50 žlica soda bikarbona
  • 0.50 žlica prašak za pecivo
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 250 ml sok od jabuke (konzerv.)
  • 150 g cikla
  • 100 g badem, oljušteni suhi

Glazura

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 1 žlica margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 1 žlica zobeno mlijeko

Priprema

  1. Naribanu čokoladu izmiješajte s brašnom, praškom, sodom i šećerima. Dodajte mljevene badema. Posebno izmiješajte ulje i sok od jabuke pa pomiješajte dvije smjese.
  2. Ulijte smjesu u namašćeni kalup i pecite 50 min na 180°c. Ohlađenu tortu premažite glazurom, koju ste izmiksali od čokolade, margarina i zobena mlijeka. ukrasite prema želji.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr