gastro postao
Iako povrće, cikla se jako dobro snašla u desertima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 209
Torta
- 100 g tamna čokolada
- 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g šećer, kristal
- 3 žlica vanilin šećer
- 0.50 žlica soda bikarbona
- 0.50 žlica prašak za pecivo
- 100 ml ulje suncokretovo
- 250 ml sok od jabuke (konzerv.)
- 150 g cikla
- 100 g badem, oljušteni suhi
Glazura
- 100 g čokolada za kuhanje
- 1 žlica margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 1 žlica zobeno mlijeko
Priprema
- Naribanu čokoladu izmiješajte s brašnom, praškom, sodom i šećerima. Dodajte mljevene badema. Posebno izmiješajte ulje i sok od jabuke pa pomiješajte dvije smjese.
- Ulijte smjesu u namašćeni kalup i pecite 50 min na 180°c. Ohlađenu tortu premažite glazurom, koju ste izmiksali od čokolade, margarina i zobena mlijeka. ukrasite prema želji.
Izvor Skuhatćute