gastro postao
                                            
                                        
                                    Iako povrće, cikla se jako dobro snašla u desertima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 209
Torta
- 100 g tamna čokolada
 - 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
 - 200 g pšenično brašno, bijelo
 - 100 g šećer, kristal
 - 3 žlica vanilin šećer
 - 0.50 žlica soda bikarbona
 - 0.50 žlica prašak za pecivo
 - 100 ml ulje suncokretovo
 - 250 ml sok od jabuke (konzerv.)
 - 150 g cikla
 - 100 g badem, oljušteni suhi
 
Glazura
- 100 g čokolada za kuhanje
 - 1 žlica margarin, slani (bilj.+živ.masti )
 - 1 žlica zobeno mlijeko
 
Priprema
- Naribanu čokoladu izmiješajte s brašnom, praškom, sodom i šećerima. Dodajte mljevene badema. Posebno izmiješajte ulje i sok od jabuke pa pomiješajte dvije smjese.
 - Ulijte smjesu u namašćeni kalup i pecite 50 min na 180°c. Ohlađenu tortu premažite glazurom, koju ste izmiksali od čokolade, margarina i zobena mlijeka. ukrasite prema želji.
 
Izvor Skuhatćute