Torta od jagoda sa sirom

Pripremite malo drugačiji cheesecake s jagodama. Gosti vam sigurno neće biti razočarani.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 217

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 125 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Nadjev

  • 250 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
  • 1 kom limunova korica
  • 4 kom jaje kokošje
  • 2.50 dl vrhnje za šlag
  • 500 g jagode
  • 1 kom crveni preljev za tortu

Priprema

  1. Od brašna, maslaca, šećera i žumanjka umijesite brzo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u hladnjak. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite dno i rubove okrugloga kalupa.
  2. Vilicom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u zagrijanoj pećnici na 200°c. Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding od vanilije, limunovom korom i jajima. čvrsto ulupajte vrhnje te ga dodajte smjesi.
  3. Nadjenite tijesto pripremljenom smjesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi. Operite jagode, dobro ih ocijedite, skinite peteljke, prepolovite i posložite na kolač. Pripremite preljev prema uputama na omotu te njime prelijte jagode.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr