gastro postao
Pripremite malo drugačiji cheesecake s jagodama. Gosti vam sigurno neće biti razočarani.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 217
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 125 g maslac, neslani
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Nadjev
- 250 g sir kravlji svježi (cottage)
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
- 1 kom limunova korica
- 4 kom jaje kokošje
- 2.50 dl vrhnje za šlag
- 500 g jagode
- 1 kom crveni preljev za tortu
Priprema
- Od brašna, maslaca, šećera i žumanjka umijesite brzo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u hladnjak. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite dno i rubove okrugloga kalupa.
- Vilicom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u zagrijanoj pećnici na 200°c. Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding od vanilije, limunovom korom i jajima. čvrsto ulupajte vrhnje te ga dodajte smjesi.
- Nadjenite tijesto pripremljenom smjesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi. Operite jagode, dobro ih ocijedite, skinite peteljke, prepolovite i posložite na kolač. Pripremite preljev prema uputama na omotu te njime prelijte jagode.
Izvor Skuhatćute