Torta s jagodama i bijelom čokoladom

Jednostavna, osvježavajuća, kremasta tortica.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Biskvit

  • 6 kom jaja
  • 250 g šećera
  • 180 g brašna
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 kom prašak za pecivo
  • naribana korica limuna
  • 3 žlica vode

Krema

  • 750 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 2 kom vanilin šećera
  • 100 g škrobnog brašna
  • 3 kom žumanjka
  • 150 g maslaca
  • 100 g bijele čokolade
  • 400 ml vrhnja za šlag

Glazura

  • 150 g bijele čokolade
  • 75 ml vrhnja za šlag

Ostalo

  • 500 g jagoda

Priprema

  1. Za biskvit posebno izmiješati bjelanjke u čvrsti snijeg, posebno žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, uz postepeno dodavanje vode. Zatim dodati prosijano brašno, prašak za pecivo i koricu limuna te lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
  2. Pećnicu zagrijati na 180°C, izliti pripremljeni biskvit u dva kalupa promjera 24 cm obložena papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta, izvaditi i ostaviti da se ohlade. Ohlađene biskvite prerezati na pola.
  3. Žumanjke pjenasto izmiješati sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom. Uliti u zavrelo mlijeko te kuhati uz neprekidno miješanje dok se krema ne zgusne. U vrelu kremu dodati bijelu čokoladu razlomljenu na kockice, miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi pa umiješati izrađeni maslac i šlag.
  4. Jagode oprati, očistiti te narezati na kriške. Biskvite po želji navlažiti sokom od jagoda, premazati kremom i na nju poslagati jagode. Ponoviti postupak s preostala dva biskvita.
  5. Posljednji preliti glazurom od bijele čokolade i ukrasiti sa par jagoda, čokoladnim kapljicama, listićima mente...

Jednostavna, osvježavajuća, kremasta tortica.

Posjeti Gastro.hr