Tortilla od krumpira

Stockfood
Deblja inačica tortilje ne puni se nikakvim nadjevom već ju možete poslužiti s majonezom ili umakom po želji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 361

Potrebno vam je

  • 400 g krumpir, mladi
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • 8 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Oguljene krumpire narežite na kockice. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u teflonskoj tavi i pržite krumpir na srednjoj vatri oko pet minuta.
  2. Nasjeckajte luk, umiješajte u krumpire i pirjajte u napola prekrivenoj posudi tri minute. Maknite tavu sa štednjaka. Stavite smjesu u zdjelu pa posolite.
  3. Jaja istucite, posolite i umiješajte u krumpire. U tavi zagrijte preostalo ulje pa ulijte smjesu jaja i krumpira. Kad se jaja stvrdnu, promiješajte ih i oblikujte kolač.
  4. Kad se donja strana ispeče, okrenite tortillu pomoću dvaju tanjura i zapecite drugu stranu.

Deblja inačica tortilje ne puni se nikakvim nadjevom već ju možete poslužiti s majonezom ili umakom po želji

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr