gastro postao
Deblja inačica tortilje ne puni se nikakvim nadjevom već ju možete poslužiti s majonezom ili umakom po želji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 361
Potrebno vam je
- 400 g krumpir, mladi
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- 8 kom jaje kokošje
Priprema
- Oguljene krumpire narežite na kockice. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u teflonskoj tavi i pržite krumpir na srednjoj vatri oko pet minuta.
- Nasjeckajte luk, umiješajte u krumpire i pirjajte u napola prekrivenoj posudi tri minute. Maknite tavu sa štednjaka. Stavite smjesu u zdjelu pa posolite.
- Jaja istucite, posolite i umiješajte u krumpire. U tavi zagrijte preostalo ulje pa ulijte smjesu jaja i krumpira. Kad se jaja stvrdnu, promiješajte ih i oblikujte kolač.
- Kad se donja strana ispeče, okrenite tortillu pomoću dvaju tanjura i zapecite drugu stranu.
Deblja inačica tortilje ne puni se nikakvim nadjevom već ju možete poslužiti s majonezom ili umakom po želji
Izvor Skuhatćute