Slasne tortilje s piletinom i vrhnjem

Thinkstock
Prepoznatljivo meksičko jelo nikada ne izlazi iz mode
Vidi originalni članak

Bogate tortilje čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa.

Tortilje na različite načine - hrskave, slasne, s umakom, i s različitim punjenjima, idealne su za skoro svaki obrok, i što je najvažnije jednostavne za pravljenje. Ovog puta ćemo vam predstaviti kako da lako i za samo 15 minuta napravite tortilje s piletinom i paprikama. Sigurni smo da će ove tortilje postati jedne od vaših omiljenih. 

 

Recepti Složenac od tortilla, graha i šunke

 

Sweety&Spicy Španjolski okusi: Tortilla de patatas

 

Potrebno vam je:

  • 350 g pilećih prsa
  • 200 ml čili umaka
  • 2 režanja češnjaka
  • 1 crveni luk
  • 3 žlica koncentrata rajčice
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 4 cherry rajčice
  • 6 tortilja
  • vrhnje kiselo
  • suncokretovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Na tavu stavite ulje, dodajte umak od čili papričica, češnjak, luk, malo koncentrata rajčice, na trake izrezanu papriku i cherry-rajčice, začinite pa pirjajte.
  2. Piletinu izrežite na trake i pecite na foliji na grillu. Kad je gotova, dodajte je u umak.
  3. Tortille omotajte u aluminijsku foliju i ugrijte ih u pećnici na opciji grill.
     
Posjeti Gastro.hr