Tradicionalni recept za čokoladnu glazuru

Naučite pripremiti čokoladnu glazuru uz Nestlé Dessert čokolade
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 107

Potrebno vam je

  • 100 g nestle dessert čokolada
  • 40 g maslac, neslani
  • 3 žlica voda
  • 3 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Otopite maslac u posudi (ugasite vatru) te dodajte nasjeckanu čokoladu i prethodno pomiješanu vodu sa šećerom. Ostavite da odstoji, nakon toga promiješajte.
  2. Ovisno o ukusu prilagodite gustoću glazure: za čvršću glazuru koristite 100 g čokolade i 50 g maslaca, dok za rjeđu koristite čokoladu i maslac u istom omjeru.
Posjeti Gastro.hr