Umak od cikle i jabuke s pečenim češnjakom

Nepravedno zapostavljena u kulinarstvu, cikla u ovom umaku pokazuje sve svoje draži
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 40

Potrebno vam je

  • 1 kom češnjak
  • 0.25 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom cikla
  • 130 g jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom jabuka (cijela)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Odrežite gornji dio glavice češnjaka, poprskajte je maslinovim uljem i umotajte u foliju. Potom svaku ciklu zasebno zamotajte u foliju te sve stavite u lim. Pecite češnjak i ciklu 45-55 minuta sve dok ne omekšaju (što možete provjeriti vilicom) i ostavite deset minuta sa strane da se ohlade.
  2. Odmotajte češnjak i protisnite ga. Odmotajte ciklu, ogulite je i isjeckajte. Pritom zaštitite ruke rukavicama jer koža lako upija crveni sok cikle kojeg se ne može tako lako riješiti. Izmiksajte ciklu i češnjak dok ne dobijete glatku smjesu te je stavite u zdjelicu.
  3. Umiješajte jogurt, naribanu jabuku pa dodajte sol i papar.

Nepravedno zapostavljena u kulinarstvu, cikla u ovom umaku pokazuje sve svoje draži

Posjeti Gastro.hr