gastro postao
Nepravedno zapostavljena u kulinarstvu, cikla u ovom umaku pokazuje sve svoje draži
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 40
Potrebno vam je
- 1 kom češnjak
- 0.25 žlica ulje maslinovo
- 1 kom cikla
- 130 g jogurt (3.2% masti)
- 1 kom jabuka (cijela)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Odrežite gornji dio glavice češnjaka, poprskajte je maslinovim uljem i umotajte u foliju. Potom svaku ciklu zasebno zamotajte u foliju te sve stavite u lim. Pecite češnjak i ciklu 45-55 minuta sve dok ne omekšaju (što možete provjeriti vilicom) i ostavite deset minuta sa strane da se ohlade.
- Odmotajte češnjak i protisnite ga. Odmotajte ciklu, ogulite je i isjeckajte. Pritom zaštitite ruke rukavicama jer koža lako upija crveni sok cikle kojeg se ne može tako lako riješiti. Izmiksajte ciklu i češnjak dok ne dobijete glatku smjesu te je stavite u zdjelicu.
- Umiješajte jogurt, naribanu jabuku pa dodajte sol i papar.
Nepravedno zapostavljena u kulinarstvu, cikla u ovom umaku pokazuje sve svoje draži