Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja

Lidija Lončarić
Sasvim drugačije, vruće i sezonsko varivo od slanutka na divan će način zagrijati zimske dane te vam istovremeno otkriti sasvim novi način pripreme povrtnih variva. Mi smo ga isprobali i odlučili mu se vratiti što prije!
Vidi originalni članak

Začini poput kumina i kurkume sjajni su za hladnije dane upravo zbog osjećaja topline koji donose jelima. Ovo jednostavno varivo tako će vas zagrijati na najfiniji mogući način.

 

Za početak tjedna Fino i jednostavno: Gusti gulaš od slanutka i špinata

 

Mi smo varivo poslužili uz žlicu kiselog vrhnja, a imate li pri ruci kokosovo mlijeko, dodatak tek jedne žlice gustog dijela kokosovog mlijeka učinit će vaš tanjur još ukusnijim. 

Varivu dodajte omiljeni kruh i uživajte u tanjuru ultimativnog comfort fooda.

 

Toplina.... Varivo od slanutka s buncekom

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 glavica luka
  • 3 mrkve
  • 1 paprika
  • Komadić celera
  • 1 žličica curryja
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 5 žlica pelata
  • Pola žličice kumina
  • Pola žličice kurkume
  • Prstohvat čilija
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Povrće nasjeckajte na sitne kockice.
  2. Na ulju pirjajte luk, dodajte mrkvu, celer i papriku.
  3. Pustite da povrće omekša.
  4. Dodajte začine, kratko pirjajte, a zatim ubacite pelate i vodu.
  5. Promiješajte i pustite da se kuha sve dok povrće ne omekša.
  6. Zadnjih pet minuta ubacite slanutak.
  7. Varivo probajte, dodajte još začina po želji i poslužite uz kruh.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr