Uz kavu ili čaj: Slatki kruh od limuna, borovnica i badema

Stockfood
Biskvit kolač ili slatki kruh idealno se slaže sa šalicom popodnevne kave, a odličan je i za ponijeti na izlet ili posao.
Vidi originalni članak

Slatko kiselkasta kombinacija na divan će način zaokružiti ljeto. Klasičnom biskvit kolaču od limuna dodajte borovnice pa sve zajedno ubacite u kalup za kruh. Kada je gotov, kolač dobro ohladite, a zatim ga poslužite uz kavu ili čaj, s domaćim džemom ili drugim slatkim dodacima. 

 

Osvježavajuće Ovih pet slastica od limuna morate isprobati

 

Ovakav kolač bit će ulusan i nekoliko dana nakon pečenja, a upravo zbog jednostavnosti pripreme i divnih okusa koje ona donosi možete ga ponijeti za van, na posao ili piknik.

 

Za svako doba Mek i sočan: Kruh s limunom i makom

Slastica za pet! Osvaja na prvi griz: Sočan kolač od limuna

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 120 g maslaca
  • 180 g šećera 
  • 5 žlica limunovog soka
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 120 ml mlijeka
  • 2 žlice ribane limunove korice
  • Šaka sjeckanih badema
  • Šaka borovnica

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. U posudi pomiješajte otopljeni maslac, šećer, limunov sok i jaja.
  3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, a zatim i mlijeko pa sve dobro povežite.
  4. Kada smjesa više nema grudica, dodajte limunovu koricu, sitno sjeckane bademe i borovnice koje ste najprije uvaljali u žlicu brašna kako se kod pečenja ne bi spustile na dno.
  5. Laganim pokretima pomiješajte sve sastojke i prebacite ih u posudu za pečenje.
  6. Pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica koju ste uboli u sredinu ne izađe čista.
  7. Ohladite pa poslužite uz svježe voće ili šalicu popodnevne kave.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr