Recepti 22. travnja 2017.

Mek i sočan: Kruh s limunom i makom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočan i mirisan, ovaj kruh je upravo ono što bismo voljeli jesti za doručak!

Ovaj kruh možete pripremiti i dan prije, ostat će vlažan, mek i sočan dulje od uobičajenog držite li ga u dobro zatvorenoj posudi.

Mak i limun u ovoj kombinaciji sjajno se slažu. A šećerna glazura pravi je pogodak u cijeloj priči. Poslužite ovaj jednostavni kruh s omiljenom marmeladom ili namazom i uživajte u mirisnom i brzom desertu u svako doba. 

Sastojci:

  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 šalica + 2 žlice šećera
  • 2 žlice maka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3/4 žličice soli
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1 šalica jogurta
  • 6 žlica rastopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • naribana korica od 2 limuna
  • 2 žlice soka od limuna
  • za glazuru:
  • 1/3 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice soka od limuna

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Premazati kalup za kruh maslacem i pobrašniti ga, istresti višak brašna
  3. U jednoj posudi pomiješati suhe sastojke, a u drugoj mokre
  4. Staviti sve sastojke zajedno i miješati ih nježno kuhačom dok se ne pretvore u gustu smjesu
  5. Prebaciti smjesu u namazani kalup i peći u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  6. Izvaditi pečen kruh iz pećnice i ostaviti ga da se hladi oko 10 minuta, a za to vrijeme pripremiti glazuru
  7. Glazura: Pomiješati šećer i sok od limuna i miješati dok se šećer ne rastopi
  8. Preliti glazuru preko kruha i ostaviti neko vrijeme da se malo stisne
  9. Poslužiti s namazom ili čašom mlijeka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.