Recepti Uskršnje delicije 5081 prikaza 16. ožujka 2018.

Imamo ga: Recept za najbolju makovnjaču

Thinkstock
Ako još niste do sada probali ovaj tradicionalni desert, vrijeme je da ga pripremite i uživate u nadjevu od maka

Teško je zamisliti blagdanski stol bez ovih tradicionalnih kolača koje su pripremale i naše bake. jedna od njih je makovnjača koju obožavamo.

Jednako kao i suhi kolači može se pripremiti i nekoliko dana prije, a zatim samo uživati u ukusnom, mekom tijestu i bogatom punjenju.

 

Možda vas zanima... Još brži: Taj slatki čokoladni ganache... Špajza

 

Možda vas zanima... Neodoljivo mirisni tart s porilukom i krumpirom Recepti

 

Za tijesto će vam trebati:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 120 g maslaca
  • 1 limun
  • 250 ml mlijeka
  • 1 Dr. Oetker kvasac
  • 600 g glatkog brašna
  • limunova korica
  • sol
  • maslac za premazivanje tepsije

Za nadjev:

  • 2,5 dl mlijeka
  • limunova korica od 1 limuna
  • Dr. Oetker cimet
  • 20 g grožđica
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 300 g mljevenog maka

Priprema:

  1. Zamijesiti tijesto od brašna, malo soli, dignutog kvasca, mlakog mlijeka, šećera, jaja, naribane korice limuna i rastopljenog maslaca. Tijesto zamijestiti tako da lako odvaja od posude i da se stvaraju mjehurići. Tijesto pokriti, staviti na toplo mjesto i pustiti da se diže 1 sat.
  2. Tijesto pažljivo podijeliti na dva dijela i ne mijesiti više već tanko razvaljati i namazati nadjevom i saviti u štrucu te staviti obje štruce na papir za pečenje u posudu za pečenje te pustiti da se tako diže još pola sata.
  3. Za nadjev samljeveni mak preliti kipućim mlijekom i kada se skroz ohladi dodati ostale sastojke. Prije pečenja premazati jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.