gastro postao
Biskvit kolač ili slatki kruh idealno se slaže sa šalicom popodnevne kave, a odličan je i za ponijeti na izlet ili posao.
Slatko kiselkasta kombinacija na divan će način zaokružiti ljeto. Klasičnom biskvit kolaču od limuna dodajte borovnice pa sve zajedno ubacite u kalup za kruh. Kada je gotov, kolač dobro ohladite, a zatim ga poslužite uz kavu ili čaj, s domaćim džemom ili drugim slatkim dodacima.
Ovakav kolač bit će ulusan i nekoliko dana nakon pečenja, a upravo zbog jednostavnosti pripreme i divnih okusa koje ona donosi možete ga ponijeti za van, na posao ili piknik.
Potrebno vam je:
- 120 g maslaca
- 180 g šećera
- 5 žlica limunovog soka
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 120 ml mlijeka
- 2 žlice ribane limunove korice
- Šaka sjeckanih badema
- Šaka borovnica
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- U posudi pomiješajte otopljeni maslac, šećer, limunov sok i jaja.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, a zatim i mlijeko pa sve dobro povežite.
- Kada smjesa više nema grudica, dodajte limunovu koricu, sitno sjeckane bademe i borovnice koje ste najprije uvaljali u žlicu brašna kako se kod pečenja ne bi spustile na dno.
- Laganim pokretima pomiješajte sve sastojke i prebacite ih u posudu za pečenje.
- Pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica koju ste uboli u sredinu ne izađe čista.
- Ohladite pa poslužite uz svježe voće ili šalicu popodnevne kave.
Dobar tek!