Valjušci sa slaninom

Tijesto možete strugati u tankim trakama ili protisnuti kroz sito i staviti ih u kipuću vodu, naime oni se često poslužuju u njemačkoj kuhinji s pirjanim lukom i slaninom, kobasicama ili buncekom s kiselim kupusom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 150 g ementaler
  • 370 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.25 dl voda
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2.50 žličica sol
  • 4 žlica maslac, slani
  • 150 g slanina suha (prerašt. mršava)

Priprema

  1. Naribajte sir. Pomiješajte brašno, vodu, jaja i pola žličice soli pa umijesite mekano, ali ne tekuće tijesto. Prema potrebi, dodajte još vode ili brašna.
  2. Podijelite tijesto na manje dijelove koje, jedan za drugim, stavite na vlažnu dasku, zatim ga malo razvaljajte pa ga dugim nožem režite na kockice.
  3. Skuhajte valjuške (kuhani su kad isplivaju na površinu). Izvadite ih iz vode rupičastom žlicom, ocijedite i držite na toplom. Na maslacu u velikoj tavi popržite slaninu narezanu na kockice kojima dodajte valjuške.
Posjeti Gastro.hr