gastro postao
Tijesto možete strugati u tankim trakama ili protisnuti kroz sito i staviti ih u kipuću vodu, naime oni se često poslužuju u njemačkoj kuhinji s pirjanim lukom i slaninom, kobasicama ili buncekom s kiselim kupusom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 150 g ementaler
- 370 g pšenično brašno, bijelo
- 1.25 dl voda
- 2 kom jaje kokošje
- 2.50 žličica sol
- 4 žlica maslac, slani
- 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
Priprema
- Naribajte sir. Pomiješajte brašno, vodu, jaja i pola žličice soli pa umijesite mekano, ali ne tekuće tijesto. Prema potrebi, dodajte još vode ili brašna.
- Podijelite tijesto na manje dijelove koje, jedan za drugim, stavite na vlažnu dasku, zatim ga malo razvaljajte pa ga dugim nožem režite na kockice.
- Skuhajte valjuške (kuhani su kad isplivaju na površinu). Izvadite ih iz vode rupičastom žlicom, ocijedite i držite na toplom. Na maslacu u velikoj tavi popržite slaninu narezanu na kockice kojima dodajte valjuške.