Varivo od heljde i šampinjona

Zdravo varivo prilagođeno bezglutenskoj prehrani
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 350 g heljda
  • 350 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 100 g kikiriki
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Heljdu operite, namočite je uvečer i ostavite da bubri do sutra.
  2. Sutradan je skuhajte zajedno s opranim i narezanim šampinjonima. Kad gljive i heljda omekšaju, maknite s vatre.
  3. Uspite mljeveni kikiriki, mljevenu papriku, đumbir i krasuljicu. Začinite uljem, posolite i popaprite po ukusu te dobro izmiješajte.
  4. Poslužite toplo, uz zelenu ili miješanu salatu.

Zdravo varivo prilagođeno bezglutenskoj prehrani

Posjeti Gastro.hr