Vrhunski Stroganoff s govedinom

Thinkstock
Napravite ovo poznato jelo u samo pola sata
Vidi originalni članak

Ako još nikad niste radili Stroganoff jer ste mislili da je kompliciran, sada je vrijeme da ga napravite. Oduzet će vam otprilike 30 minuta vremena, a zadovoljstvo koje ćete osjećati nakon što ga skuhate bit će neprocjenjivo. Poslužite ga uz svježu sezonsku salatu i razveselite svoje nepce pravom gozbom!

Sastojci:

  • 2 šalice gljiva (šampinjona ili vrganja)
  • maslac/maslinovo ulje
  • 1 luk narezan na trakice
  • 450 g govedine (pečenica ili file)
  • 1 1/2 šalica kiselog vrhnja
  • sol, papar, suha ili svježa kadulja i mljevena paprika
  • Tjestenina s jajima (pappardelle ili tagliatelle)

Priprema:

  1. Sotirati gljive na maslacu ili ulju dok ne omekšaju
  2. Maknuti gljive i u istoj tavi popržiti luk da omekša, dodati meso i lagano kuhati dok ne omekša
  3. Maknuti meso iz tave i uliti vrhnje te ga lagano kuhati na najmanjoj temperaturi; dodati sol, papar, kadulju i mljevenu papriku
  4. Vratiti meso u vrhnje i sve zajedno kuhati još nekoliko minuta
  5. Zakuhati vodu i napraviti tjesteninu prema uputama na pakiranju
  6. Poslužiti tjesteninu prelivenu umakom od mesa i ukrasiti s malo svježeg bosiljka 

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr