Vrijeme je za roštilj: Ražnjići s čilijem i češnjakom

Thinkstock
Lagani zalogaji i miris roštilja sve su što nam treba za vrijeme proljetnih vikend odmora
Vidi originalni članak

Meso marinirajte u aromatičnoj marinadi od limuna i češnjaka, a zatim ga samo nekoliko minuta pecite na grillu. Ovako pripremljeno meso idealno će se složiti uz sezonsku salatu od krastavaca i fini, hladni umak od grčkog jogurta, limuna, maslinovog ulja i svježeg začinskog bilja.

 

Brzinska marinada za ražnjiće: Kriške limuna napravit će čudo

 

 

dobar tek! Sočni štapići: Pileći ražnjići s umakom od vrhnja s lukom

 

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine
  • 2 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Limun

Priprema:

  1. Piletinu nasjeckajte na kockice pa je ubacite u veću posudu.
  2. Češnjak pretvorite u pastu sjeckanjem i jakim pritiskom noža.
  3. Dodajte sitno sjeckani čili i dobro pomiješajte.
  4. Mesu dodajte maslinovo ulje, med, pastu od češnjaka i čilija, sol i papar.
  5. Dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
  6. Meso nabodite na štapiće za ražnjiće i pecite ih na roštilju nekoliko minuta sa svake strane.
  7. Kada su gotovi, svaki ražnjić pokapajte limunovim sokom.

Dobar tek!

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Posjeti Gastro.hr