Meso marinirajte u aromatičnoj marinadi od limuna i češnjaka, a zatim ga samo nekoliko minuta pecite na grillu. Ovako pripremljeno meso idealno će se složiti uz sezonsku salatu od krastavaca i fini, hladni umak od grčkog jogurta, limuna, maslinovog ulja i svježeg začinskog bilja.
Potrebno vam je:
- 500 g piletine
- 2 žlice meda
- 2 režnja češnjaka
- 1 čili papričica
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Limun
Priprema:
- Piletinu nasjeckajte na kockice pa je ubacite u veću posudu.
- Češnjak pretvorite u pastu sjeckanjem i jakim pritiskom noža.
- Dodajte sitno sjeckani čili i dobro pomiješajte.
- Mesu dodajte maslinovo ulje, med, pastu od češnjaka i čilija, sol i papar.
- Dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
- Meso nabodite na štapiće za ražnjiće i pecite ih na roštilju nekoliko minuta sa svake strane.
- Kada su gotovi, svaki ražnjić pokapajte limunovim sokom.
Dobar tek!
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!