Recepti 1324 prikaza 09. srpnja 2017.

Vrijeme je za roštilj: Ražnjići s čilijem i češnjakom

Thinkstock
Lagani zalogaji i miris roštilja sve su što nam treba za vrijeme ljetnih vikend odmora

Meso marinirajte u aromatičnoj marinadi od limuna i češnjaka, a zatim ga samo nekoliko minuta pecite na grillu. Ovako pripremljeno meso idealno će se složiti uz sezonsku salatu od krastavaca i fini, hladni umak od grčkog jogurta, limuna, maslinovog ulja i svježeg začinskog bilja.

 

Ražnjići Možda vas zanima... Brzinska marinada za ražnjiće: Kriške limuna napravit će čudo None

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Ražnjići Možda vas zanima... Sočni štapići: Pileći ražnjići s umakom od vrhnja s lukom None

 

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine
  • 2 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Limun

Priprema:

  1. Piletinu nasjeckajte na kockice pa je ubacite u veću posudu.
  2. Češnjak pretvorite u pastu sjeckanjem i jakim pritiskom noža.
  3. Dodajte sitno sjeckani čili i dobro pomiješajte.
  4. Mesu dodajte maslinovo ulje, med, pastu od češnjaka i čilija, sol i papar.
  5. Dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
  6. Meso nabodite na štapiće za ražnjiće i pecite ih na roštilju nekoliko minuta sa svake strane.
  7. Kada su gotovi, svaki ražnjić pokapajte limunovim sokom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.