Za opuštanje: Mirisni keksići od limuna

Thinkstock
Keksići iz jedne zdjele hrskavi su izvana i nevjerojatno mekani iznutra, a tajna uspjeha je – slatko vrhnje!
Vidi originalni članak

Ove genijalne keksiće možete jesti ujutro s nekim džemom od citrusa ili pak popodne uz šalicu crne kave. Mogu stajati tri dana ili čak tri mjeseca u zamrzivaču pa se isplati napraviti duplu smjesu, a ovi su sastojci dovoljni za desetak većih keksića.

 

Brzo i jednostavno Uz kavu ili čaj: Slatki kruh od limuna, borovnica i badema

 

Sastojci:

  • 250 g višenamjenskog brašna
  • 1 žlica šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • Korica dva veća limuna
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice smeđeg šećera

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte brašno sa žlicom šećera, praškom za pecivo i soli. Dodajte koricu limuna i izmiješajte prstima, a zatim ulijte i vrhnje i sok od limuna.
  3. Tijesto prebacite na radnu površinu, pobrašnite ruke i razvaljajte na debljinu od otprilike 2 centimetra. Uz pomoć kalupa za kekse izrežite biskvit.
  4. Rasporedite ih na lim za pečenje s razmakom, premažite ih s još malo slatkog vrhnja i pospite smeđim šećerom.
  5. Pecite 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi. Servirajte ih hladne. 

Želimo vam ugodan dan!

 

Posjeti Gastro.hr