gastro postao
Keksići iz jedne zdjele hrskavi su izvana i nevjerojatno mekani iznutra, a tajna uspjeha je – slatko vrhnje!
Ove genijalne keksiće možete jesti ujutro s nekim džemom od citrusa ili pak popodne uz šalicu crne kave. Mogu stajati tri dana ili čak tri mjeseca u zamrzivaču pa se isplati napraviti duplu smjesu, a ovi su sastojci dovoljni za desetak većih keksića.
Sastojci:
- 250 g višenamjenskog brašna
- 1 žlica šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- Pola žličice soli
- Korica dva veća limuna
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte brašno sa žlicom šećera, praškom za pecivo i soli. Dodajte koricu limuna i izmiješajte prstima, a zatim ulijte i vrhnje i sok od limuna.
- Tijesto prebacite na radnu površinu, pobrašnite ruke i razvaljajte na debljinu od otprilike 2 centimetra. Uz pomoć kalupa za kekse izrežite biskvit.
- Rasporedite ih na lim za pečenje s razmakom, premažite ih s još malo slatkog vrhnja i pospite smeđim šećerom.
- Pecite 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi. Servirajte ih hladne.
Želimo vam ugodan dan!