Za ručak bi mogli: Kobasice s tjesteninom i keljom

Stockfood
Pripremaju se diljem svijeta u bezbrojnim slasnim varijacijama. Na primjer, svježe kobasice odlična su zamjena za klasičan bolognese umak u kojem mijenjaju mljeveno meso.
Vidi originalni članak

Odlično se slažu s rajčicama, ali i vrhnjem za kuhanje. Britanci ih peku u tijestu, Francuzima su omiljeni složenci ili mini tartovi koje poslužuju za predjelo ili užinu, Španjolci ih dodaju paellama, a Mađari obožavaju krepki sataraš.

S druge strane, aroma i okus kelja najbolje dolaze do izražaja kuhanjem u varivima, ali oni koji ga smatraju previše intenzivnim mogu ga kušati u složencima, lazanjama, kao nadjev za odreske ili s jajima u frittati.

 

na žlicu i... Kelj na tri načina: Vrijeme je za nešto zdravo!

 

Za danas vam spremamo kobasice s tjesteninom i keljom.

Potrebno vam je:

  • 300 g tjestenine "mašnica" ili druge po izboru
  • velika vezica nasjeckanoga kelja
  • žlica maslinova ulja
  • 2 svježe kobasice (pečenice)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/4 žličice mljevene paprike
  • 1/2 šalice graha iz konzerve
  • 1/2 šalice feta-sira
  • sol
  • papar

 

brzo i jednostavno Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja

 

Priprema:

  1. U veliki lonac ulijte puno vode i stavite na vatru da provrije. Skuhajte tjesteninu pa je ostavite sa strane.
  2. Ugrijte ulje u tavi na umjerenoj vatri. Kad je vruće, istisnite kobasice iz ovitka pa ih pržite pet minuta dok ne dobiju boju.
  3. Nakon toga umiješajte češnjak, kelj, papriku u prahu i sol. Nastavite pržiti dok kelj ne počne venuti. Umiješajte grah i kratko promiješajte.
  4. Dodajte toplu tjesteninu u smjesu s keljom pa pospite fetom i začinite paprom. Ako je potrebno, dodajte još soli i poslužite.

    Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr