Za ručak: Bogata salata Marthe Stewart

@marthastewart, Instagram
Salata od smeđe riže, svinjskog kotleta, đumbira i povrća ono je što vam treba tijekom ovih tmurnih, vjetrovitih dana...
Vidi originalni članak

Ovo jelo definitivno ne spada u kategoriju dosadnjikavih salata nakon kojih brzo ogladnimo. Ukusno je i bez mesa, ali ploškice svinjskog kotleta zaista daju posebnu čar.

Priprema će vam oduzeti 40-ak minuta, a količina je dovoljna za četiri porcije. 

 

 

Ulje od tartufa Zašto ga Martha Stewart ne može smisliti?

 

 

Sastojci:

  • 3 žlice rižinog octa
  • Pola glavice naribanog kupusa
  • 4 komada svinjskog kotleta bez kostiju
  • 4 tanko narezana mlada luka
  • 2 mala krastavca
  • 5 žlica ulja
  • 300 g cvjetova brokule
  • 2 žlice nasjeckanog đumbira
  • 1 šalica kuhane smeđe riže
  • Sol, papar

 

 

 

Priprema:

  1. Pomiješajte rižin ocat s tri žlice ulja, dodajte kupus, posolite, popaprite i promiješajte.
  2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte žlicu ulja i brokulu pa začinite. Nakon dvije minute dodajte 50 ml vode, poklopite i kuhajte dok ne omekša, otprilike tri minute. Ubacite mladi luk i đumbir pa miješajte još 30-ak sekundi. Prebacite u posudu s kupusom.
  3. Dodajte preostalu žlicu ulja na tavicu, začinite kotlete pa ih pecite četiri minute sa svake strane.
  4. Skuhanu rižu i narezane krastavce pomiješajte s ostalim namirnicama.
  5. Narežite kare i dodajte ga u salatu.

 

 

neočekivano! Otkrijte što su "Cappuccino" jaja Marthe Stewart

 

 

Uživajte u bogatom ručku!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr